קושימומחה
מוכן ב1 ש, 35 דק.
מנות6
ציון בריאות39
מגזין

ארטישוקים ממולאים

ארטישוקים ממולאים
ארטישוק ממולא דורש בערך שעה ו-35 דקות מתחילתו ועד סופו. תמורת 1.93$ למנה, תקבלו מנה של 6. מנה אחת מכילה 268 קלוריות, 12 גרם חלבון ו-15 גרם שומן. 100 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. גשו לסופר וקנו ארטישוק, פרמזן, גבינת פונטינה ועוד מספר מצרכים להכנתם היום. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון מדהים של 93%. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם ארטישוק ממולא, ארטישוק ממולא וארטישוק ממולא.

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
מכינים קערת מים קרים מספיק גדולה כדי להכיל את 6 לבבות הארטישוק.
מרכיבים שתצטרך
ל-4 לימונים, מיץ, מחולקיםל-4 לימונים, מיץ, מחולקים
1/4 עד 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה, ועוד לטפטוף1/4 עד 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה, ועוד לטפטוף
ציוד שתשתמש בו
1 קצח קטן או 1/2 קצח בינוני, שכבה חיצונית קשה הוסרה, חצויה לאורך, חתוכה לפרוסות דקות וקצוצות גס1 קצח קטן או 1/2 קצח בינוני, שכבה חיצונית קשה הוסרה, חצויה לאורך, חתוכה לפרוסות דקות וקצוצות גס
3
מוסיפים למים מיץ מ-2 לימונים. השתמשו בסכין חיתוך כדי לקצץ את העור הירוק הכהה מהגבעול ומבסיס כל ארטישוק. פורסים גם כ-2 עד 3 אינץ' מהחלק העליון. בתנועה מעגלית, בעזרת סכין חיתוך או קולפן או ידיים, מקלפים את השכבה המרירה החיצונית, ירוקה כהה, של הלב עד לחשיפה של החלק הבשרני והירוק הבהיר. חותכים ומשאירים כ-2 עד 3 סנטימטרים מהגבעול. השתמשו בכף כדי לגרוף את ה"חציר" או ה"חנק" ממרכז כל ארטישוק. סוחטים מעט ממיץ הלימון שנותר על הארטישוק, אם רוצים, משפשפים את הלימון ישירות עליהם כדי למנוע את שינוי צבעם, ואז טבלו אותם במי הלימון.
מרכיבים שתצטרך
או 1/2 קצח בינוני, שכבה חיצונית קשה הוסרה, חצויה לאורך, חתוכה לפרוסות דקות וקצוצות גסאו 1/2 קצח בינוני, שכבה חיצונית קשה הוסרה, חצויה לאורך, חתוכה לפרוסות דקות וקצוצות גס
לחתוך לפרוסות דקות ומאודלחתוך לפרוסות דקות ומאוד
קליפות מלימוןקליפות מלימון
טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם
ציוד שתשתמש בו
קולףקולף
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
4
מחממים את התנור ל-350 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
5
בקערה גדולה מערבבים 1/4 עד 1/2 כוס שמן זית, פירורי הלחם, הפטרוזיליה והשומר עם הפונטינה והפרמזן. מערבבים לתערובת. מתבלים במלח, לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
חבילה אחת (12 אונקיות) שעועית ירוקה טרייה, קצוצהחבילה אחת (12 אונקיות) שעועית ירוקה טרייה, קצוצה
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
רוטב עגבניות Hunt's®רוטב עגבניות Hunt's®
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
צלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקניםצלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקנים
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
6
מוציאים את הארטישוק מהמים, מייבשים ומעבירים לקערה. מתבלים במלח ומטפטפים אותם בכ-1 כף שמן זית. ממלאים כל ארטישוק בתערובת פירורי הלחם ומסדרים אותם בתבנית אפייה. אל תפחדו לארוז את המלית לכל ארטישוק. מסדרים אותם צמודים זה לזה בצלחת כך שהם יהוו מעט ויוצרים לחות תוך כדי בישול. מעל הארטישוק את כל המלית שנותרה.
מרכיבים שתצטרך
לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
1/2 כוס מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)1/2 כוס מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
אחוז שומןאחוז שומן
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
7
מוסיפים מעט מים לתחתית התבנית כדי למנוע מהארטישוק להתייבש או להחריך בתחתית בזמן הבישול. מכסים את הכלי בשכבה הדוקה של נייר אלומיניום ומכניסים את כלי האפייה למרכז התנור.
מרכיבים שתצטרך
לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
8
לאחר 45 דקות מוציאים את הכלי מהתנור. בדוק את החלק הרך ביותר של הארטישוק, היכן שהגבעול והלב נפגשים, בעזרת קצה סכין. הסכין צריכה לנקב ולהסיר ללא התנגדות.
מרכיבים שתצטרך
לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')
ציוד שתשתמש בו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
9
מסירים את נייר הכסף ומניחים את הכלי מתחת לפטם למשך 5 דקות.
ציוד שתשתמש בו
לחמניות ארוחת ערב מדגנים מלאים, להגשהלחמניות ארוחת ערב מדגנים מלאים, להגשה
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
10
מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים להתקרר מספר דקות לפני ההגשה.
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
11
חוצים כל ארטישוק לשניים כדי לחשוף את המלית, מסדרים על צלחות הגשה ומגישים.
מרכיבים שתצטרך
לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')
1/2 כוס מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)1/2 כוס מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)