ג'לי סמבוק
מתכון ג'לי סמבוק יכול להתבצע בערך 3 שעות. מתכון זה מספק 50 מנות. עם 90 קלוריות, 0 גר' של חלבון, ו 0g של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %2 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. 1130 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. מתכון זה מן המתכונים פשוט דורש elderberries, מיץ לימון, surejell פקטין, וסוכר מגורען. זוהי אפשרות טובה אם אתה מחפש תפריט ללא גלוטן לקטו אובו צמחוני, דיאט. זה עובד טוב כמו תבלין. ציון זה הוא רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן). ג'לי סמבוק, בטח.ג'לי סמבוק, ו CERTOÂ ® ג'לי סמבוק דומים מאוד למתכון זה.
הוראות
יש לשטוף את אשכולות הסמבוק: לשטוף אשכולות סמבוק ביסודיות. אני מוצא שהדרך הקלה ביותר לעשות זאת היא לשים אותם בכיור המטבח שלי, ולמלא אותו במים.
אם קטפתם את האוכמניות שלכם, לעתים קרובות יש חרקים או עכבישים קטנים שיגיעו לפני השטח, אז שימו לב אליהם.
הפשטו את האוכמניות מגבעוליהן: עבודה מעל קערה גדולה, עבודה על אשכול קטן אחד בכל פעם, גרפו בעדינות את אצבעותיכם או את הקוצים של מזלג על פני האשכולות כדי לעקור את הגרגירים מהגבעולים.
השתמש בעיקר פירות יער כי הם כחולים לחלוטין או שחורים. כמה פירות יער ירוקים בשלים הם בסדר; יש להם יותר פקטין, כולל אותם יעזור להגדיר ג ' לי.
עבור כל אצווה של ג 'לי, לאסוף 3 ק" ג של elderberries de-stemmed (כ 8 עד 10 כוסות).
שים את elderberries בסיר ולהביא לרתיחה:
מניחים פירות יער בסיר גדול למחוץ עם מחית תפוחי אדמה לשחרר כמה מיצים. להפוך את החום בינוני ולהמשיך למחוץ כמו התערובת מתחממת עד לרתיחה.
לאחר פירות יער ומיצי שלהם להגיע לרתיחה, להפחית את החום נמוך ולתת פירות יער להתבשל במשך 10 דקות.
מניחים מסננת בסדר רשת גדולה, או 4 שכבות של גזה, על סיר.
לאט להעביר את פירות יער מעוכים ומיץ על המסננת כדי לסנן את המיץ לתוך הסיר.
צנצנות שימורים: תצטרך 5-6 8-אונקיה שימורים צנצנות ומכסים. שוטפים את הצנצנות ומניחים על תבנית אפייה, למעלה, בתנור.
חום במשך 10 דקות ב 93° כדי לעקר את הצנצנות.
כדי לחטא את המכסים, להביא קומקום של כמה כוסות מים לרתיחה.
מניחים מכסים בקערה רדודה ושופכים עליהם את המים הרותחים.
מתוך המיץ: תצטרך 3 כוסות מיץ כדי להפוך אצווה אחת של ג ' לי אם באמצעות MCP או בטוח
כל סכום יותר מזה אתה יכול להזמין להכנת סירופ, או להוסיף אצווה אחרת עבור ג ' לי.
מניחים 3 כוסות מיץ לתוך סיר גדול, צדדי גבוה, רחב (8-ליטר).
מוסיפים את מיץ הלימון ואת הפקטין. מביאים לרתיחה בחום גבוה.
להוסיף 4 1/2 כוסות סוכר 1/4 כפית חמאה. מערבבים עם כף עץ. מביאים לרתיחה שוב. צפה בסיר כמו התערובת תהיה קצף במידה ניכרת. ייתכן שיהיה עליך להנמיך את החום קצת כדי לשמור על הקצף מרתיחה מעל הסיר.
אגב, הסיבה שאנחנו מוסיפים כמות קטנה של חמאה היא שזה עוזר לשמור על התערובת מ רותחים עד גבוה.
מרתיחים את התערובת, ואז לשפוך לתוך צנצנות שימורים: ברגע שהתערובת מגיעה לרתיחה מתגלגלת כי אתה לא יכול להפחית על ידי ערבוב, לצפות בשעון.
בדיוק 2 דקות, להסיר מחום לשפוך תערובת לתוך צנצנות שימורים עד 1/4 אינץ ' של headspace מן השפה.
שימורים מאובטח צנצנות עם מכסים: לנגב את החישוקים עם מגבת נייר לחה.
מניחים מכסים על צנצנות וטבעות כדי לאבטח.
אם אתה רוצה, כדי להבטיח חותם טוב כדי להגן מפני עובש (כל חיידקים מזיקים פוטנציאלית כבר יושמדו על ידי ריכוז הסוכר של ג ' לי), אתה יכול לעבד את הצנצנות באמבט מים במשך 5 דקות.
כדי לעשות זאת, לשים מדף מהביל בתחתית סיר גדול וגבוה. ממלאים את הסיר באמצע הדרך עם מים (מספיק כדי לכסות צנצנות עם אינץ ' או שניים של מים כאשר בסיר), מביאים לרתיחה, בעדינות למקם את הצנצנות בסיר (עוזר להשתמש מרים צנצנת, מלקחיים, או ללבוש כפפות גומי), להרתיח במשך 5 דקות, ולהסיר.
בואו מגניב. כמו ג ' לי מתקרר אתה צריך לשמוע קול נפץ כמו חותם עפעפיים.
** שים לב אלה הם ההנחיות של הוראות תיבת פקטין. גיליתי שלפעמים אפילו חצי מכמות הפקטין תגרום לג ' לי להיקבע, אם כי אולי לא מוצק כמו כל הסכום.