קושימומחה
מוכן ב1 ש, 10 דק.
מנות40
ציון בריאות1
מגזין

סלסה עגבניות

סלסה עגבניות
זקוקים למזון צמחוני ללא גלוטן, ללא חלב, לקטו אובו וטבעוני ? סלסה עגבניות יכולה להיות מתכון נהדר לנסות. תמורת 18 סנט למנה , מתכון זה מכסה 1% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת מכילה 12 קלוריות , 0 גרם חלבון ו -0 גרם שומן . מתאים ל-40 מנות. מתכון זה אהוב על 11 אוכלים וטבחים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-10 דקות . זהו מתכון סביר מאוד לחובבי האוכל המקסיקני. אם יש לכם עגבניות, חומץ מזוקק, סוכר וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 27% . הציון הזה לא כל כך סופר. מתכונים דומים: 10 טומאטיו מובילים וסלסת עגבניות צלויות וזיתים ירוקים , סלסה ורדה בסיסית (סלסת טומטילו מקסיקנית) וסלסה קלה ורדה (סלסת טומטילו) לשימורים .

הוראות

1
סטריליז ארבע צנצנות שימורים ומכסים של 8 אונקיות (ראה כתב ויתור).
ציוד שתשתמש בו
צנצנת שימוריםצנצנת שימורים
2
מחממים את הפטם מראש.
ציוד שתשתמש בו
לחמניות ארוחת ערב מדגנים מלאים, להגשהלחמניות ארוחת ערב מדגנים מלאים, להגשה
3
שים את חצאי הפובלנו עם העור כלפי מעלה על מחבת ברילר מרופדת בנייר כסף עם הבצל והשום. צולים עד שהפובלנו חרוך והבצל והשום משחימים, כ-8 דקות. מצננים מעט את הפובלנו ואז מקלפים.
מרכיבים שתצטרך
גבינת חלב פרה מיושנתגבינת חלב פרה מיושנת
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
ציוד שתשתמש בו
מחבת ברוילרמחבת ברוילר
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
4
דופקים את העגבניות במעבד מזון בקבוצות עד שהם קצוצים גס, ואז מעבירים לקערה.
מרכיבים שתצטרך
TomatillosTomatillos
ציוד שתשתמש בו
(כגון ביסקוויטים מארי)(כגון ביסקוויטים מארי)
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
5
מוסיפים למעבד את הפובלנו, הבצל והשום ומקציפים עד שהם קצוצים גס (לא לעבד יתר על המידה).
מרכיבים שתצטרך
גבינת חלב פרה מיושנתגבינת חלב פרה מיושנת
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
6
מעבירים לסיר גדול ורחב.
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
7
מוסיפים את הכמון, מיץ הליים, החומץ, הסוכר ו-1 כף מלח. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד לצמצום קל, 3 עד 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 תות, קלוף1 תות, קלוף
1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים
¼ כפית אורגנו¼ כפית אורגנו
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
8
מוסיפים למחבת את העגבניות והג'לפנוס, מכסים ומחזירים לרתיחה. מבשלים עד לחימום, 3 עד 4 דקות נוספות.
מרכיבים שתצטרך
TomatillosTomatillos
12 פלפלי ג'לפנו (בערך 3 אינץ' כל אחד)12 פלפלי ג'לפנו (בערך 3 אינץ' כל אחד)
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
9
ממלאים את הצנצנות בתערובת העגבניות, משאירים רווח של 3/4 אינץ', ואז סוגרים ומעבדים. לאחר הפתיחה, מעלים את הסלסה עם כוסברה, אם רוצים.
מרכיבים שתצטרך
TomatillosTomatillos
2 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות שמן זית2 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות שמן זית
סכין חיתוך (להשתמש עם מבוגר)סכין חיתוך (להשתמש עם מבוגר)
10
צילום מאת צ'ארלס מאסטרס

יין מומלץ: יין מבעבע, ורוד נוצץ

אנטיפסטי עובד ממש טוב עם יין מבעבע ורוזה מבעבע. אם אתה מגיש מבחר של מתאבנים, אתה לא יכול להשתבש עם אלה. שניהם מאוד ידידותיים לאוכל ומשלימים מגוון טעמים. יין אחד שתוכלו לנסות הוא Weinert Cavas de Weinert. יש לו 4.7 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-26 דולר.
ויינרט קאבס דה ויינרט
ויינרט קאבס דה ויינרט
גוון אודם עמוק עם נצנוצים סגולים מקפיץ את המבנה היציב והנמרץ שלו. העושר הטאני שלו מבטיח את אורך חייו, אך פרי בשל דיסקרטי מנצח. יין מאוזן בעל גוף מלא שמזכיר ריחות של עץ אלון בסיומת הארוכה. תערובת של קברנה סוביניון, מלבק ומרלו.