עוגת גלידה ונציאנית
אם יש לך בערך 6 שעות ו-40 דקות לבלות במטבח, עוגת גלידה ונציאנית עשויה להיות מתכון נהדר ללא גלוטן לנסות. מתאים ל-8 מנות. לקינוח הזה יש 920 קלוריות, 13 גרם חלבון ו-55 גרם שומן למנה. המתכון הזה מכסה 20% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. למתכון הזה מ- Foodnetwork יש 1 מעריצים. אם יש לכם חטיף שוקולד חלב, גלידת וניל, אגוזי פקאן וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה מושלם לקיץ. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 32%. הציון הזה לא כל כך מצוין. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: עוגת גלידת שוקולד צ'יפס אוראו בראוני (עוגת גלידת בראוני סלוטי), בלילת עוגת Funfetti ללא מייצר גלידה גלידת אוראו מוזהבת וגלידה קלה שוקולד וניל עוגת שמנת (עם כריכי גלידה).
הוראות
מרפדים תבנית מתכת (9 1/4 על 5 על 2 3/4 אינץ') בשתי שכבות של ניילון, מה שמאפשר ל-3 אינץ' של פלסטיק לתלות על דפנות התבנית. בעזרת מרית גומי מהדקים 1/4 מגלידת הקפה לתבנית.
מטפטפים 1 כף של ציפוי קרמל על הגלידה.
מפזרים 1 כף אגוזי פקאן על הקרמל.
מורחים 1/4 מגלידת הווניל על האגוזים.
מטפטפים 1 כף של ציפוי קרמל על הגלידה.
מפזרים 1 כף אגוזי פקאן על הקרמל. מקפיאים למשך 20 דקות או עד להתייצבות. חזור על שכבות של גלידת קפה, קרמל, אגוזי פקאן וגלידת וניל 3 פעמים נוספות, תוך הקפאה של 20 דקות בין כל שכבה. מקפלים את כיסוי הפלסטיק על גבי העוגה לכיסוי. מקפיאים ל-4 שעות או עד שהקפאה מוצקה.
כדי להסיר עובש, עטפו מגבות לחות חמות סביב התבנית כדי לשחרר את עוגת הגלידה מהתבנית. קפלו בחזרה את הפלסטיק מעל עוגת הגלידה. הופכים צלחת גדולה או צלחת הגשה על גבי עוגת הגלידה. מחזיקים את הצלחת והתבנית יחד, הופכים את העוגה לצלחת.
הסר את התבנית מהעוגה; לקלף את הניילון. כפית תוספת מוקצפת לתוך שקית מאפה עם קצה כוכב. פסי צינור או קווים מחורצים על גבי העוגה. מקפיאים למשך שעה או עד שהציפוי המוקצף קפוא מוצק.
הניחו לעוגה לעמוד בטמפרטורת החדר 10 דקות לפני ההגשה. בינתיים, פורסים חטיפי עוגיות קרמל לשניים ומסדרים, כשהצד החתוך כלפי מטה, סביב היקף העוגה.
מפזרים שברי שוקולד על העוגה.
חותכים עוגה לרוחב לפרוסות; מעבירים פרוסות עוגה לצלחות הגשה.
יין מומלץ: קרם שרי, יציאה, Moscato Dasti
שמנת שרי, פורט ומוסקטו ד'אסטי הם הבחירות המובילות שלי לעוגת גלידה. כלל נפוץ של זיווג יין הוא לוודא שהיין שלך מתוק יותר מהאוכל שלך. קינוחים עדינים הולכים היטב עם מוסקטו ד'אסטי, קינוחים אגוזים עם שמנת שרי וקינוחי קרמל או שוקולד משתלבים היטב עם פורט. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. יש לו 4.3 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-34 דולר.
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 הוא מחווה ללידתה של פרנסיקורטה ב-1961 - השנה שבה ייצר ברלוצ'י את היין המבעבע הראשון בשיטה הקלאסית הזו. הנוצץ המהנה והתוסס הזה מציע פרי הדר וסיומת פריכה ונקייה. תערובת: 85% שרדונה, 15% פינו נירו*התווית ל-Franciacorta '61 Extra Brut נמצאת בתהליך של שינוי. ייתכן שתקבל אחת משתי התוויות הללו המופיעות למעלה. לא ניתן לבקש תוויות ספציפיות.