כל מה שאתה צריך לדעת על אוכל וייטנאמי מסורתי

אוכל וייטנאמי הוא חווית אוכל בדרום מזרח אסיה שאסור לפספס. הוא מלא בירקות טריים, מרקמים מרתקים, ומגוון רחב של טעמים ארומטיים וחריפים אך עדינים. מפוצץ בצבעים יפים, למה שלא תרצו לנסות מטבח וייטנאמי שנרשם בין 10 המטבחים הבריאים בעולם?

מה הופך אוכל וייטנאמי לכל כך מיוחד?

הבישול בווייטנאם נעשה עם המינימום המינימלי של שמן ומוצרי חלב ומסתמך יותר על הטעמים הקלים והטריים של עשבי תיבול וירקות. כתוצאה מכך, המטבח הווייטנאמי נחשב לאחד המטבחים הבריאים בעולם והוא עשיר בויטמינים ומינרלים לרבות ויטמינים C, B1, B6, B3, חומצה פולית, ביוטין, אבץ, נחושת, מגנזיום ואשלגן - בכולם יש הוכח כמסייע להגביר את רמות האנרגיה ולסייע למערכת החיסון.

האם אוכל וייטנאמי יכול להועיל?

ריבה עמוסה בוויטמינים ומינרלים, למנות וייטנאמיות עשויות להיות כמה יתרונות בריאותיים. מכיוון שרוב המנות הן ללא גלוטן, המטבח יכול לעזור בוויסות הסוכר בדם ושיפור העיכול. מרקים וסלט וייטנאמים עמוסים בנוגדי חמצון בנוסף לויטמינים E ו-A שמאטים את תהליך ההזדקנות. ויטמין E מסייע במלחמה ברדיקלים חופשיים בעוד ויטמין A עוזר לרפא צלקות ולהדוף קמטים. אז, אילו סוגי מרכיבים ומזונות משמשים למטבח מועיל בריא?

המטבח הווייטנאמי מורכב מבשר, טופו, דגים וסוגים אחרים של פירות ים, כמו גם שפע של ירקות ולעיתים קרובות הוא מוקפץ או מבושל. חמשת המרכיבים העיקריים של הבישול הווייטנאמי כוללים ג'ינג'ר, נענע וייטנאמית, כוסברה ורוטב דגים, שעוזר לאזן את האלמנט המלוח של הטעם. המרכיב החיוני ביותר הוא צ'ילי, עם זאת, סוג הצ'ילי בו משתמשים הוא עדין ורענן יותר בהשוואה למדינות השכנות של וייטנאם. אוכל וייטנאמי משתמש בסוגים רבים ושונים של אטריות אך הנפוצים ביותר הם Banh Pho, העשויים מאטריות קמח אורז לבן טהור, Bunn (Rice Vermicelli), אשר עשוי מקמח אורז, Mì, אשר עשוי מקמח ביצה או חיטה, Bánh Tằm. , מחן צלופן נודל וזכוכית אטרית. אטריות וייטנאמיות מקורן ברובן והן עשויות מקמח אורז בעוד שחלקן משולבות עם קמח טפיוקה או שעועית מונג.

המאכלים הווייטנאמיים המסורתיים הפופולריים ביותר

עם צבעים מרהיבים ואוכל בעל טעמים ייחודיים ובלתי נשכחים, כגון מרק, מרקים, קרפים/פנקייקים מלוחים ומנות עיקריות, הנה כמה מהמאכלים הווייטנאמיים הפופולריים והמסורתיים ביותר שאולי תרצו לנסות.

פו

מרק נודלס וייטנאמי עסיסי זה מבושל ומושר במרק עוף, בקר או אפילו צמחוני. המנה היא קערת מרק אטריות אורז חם עם בשר לבחירתכם ומעוטרת בפטרוזיליה, בצל ובצל ירוק.

Bánh Xèo – קרפ וייטנאמי

בדומה לטאקו, לקרפ הזה יש שכבה חיצונית פריכה העשויה על ידי יציקת בלילת אורז מהולה באבקת כורכום למחבת חמה. צליל הרוחות החזק של הבלילה נותן למנה את השם "xèo", או "רוחש" באנגלית. אפשר למלא אותו בבטן חזיר, נבטי שעועית, שעועית מונג ושרימפס.

Bánh Mì – באגט וייטנאמי

תלוי מה אתה אוהב, לבגט וייטנאמי זה יכול להיות מגוון של מילויים שונים, החל משנקן וייטנאמי ובשר חזיר ברביקיו ועד ביצים מטוגנות. בנוסף לירקות מוסיפים פטרוזיליה, בצל ירוק, מעט קורטובים של רוטב סויה וכמה פרוסות פלפל אדום.

לא משנה מה מאלה שימצא חן בעיניך, במהרה תגלה שאף אחת מהן לא קשה במיוחד להכנה ואחרי שתשלוט בהן, תצפה לך פינוק בכל פעם.