קושימומחה
מוכן ב1 ש, 20 דק.
מנות2
ציון בריאות23
מגזין

סטייק קל פלט איירון ברוטב יין

סטייק קל פלט איירון ברוטב יין
סטייק קל שטוח ברזל ברוטב יין עשוי להיות מתכון טוב להרחבת קופסת מתכוני המנות העיקריות שלך. מתכון זה מכיל 2 מנות עם 572 קלוריות , 35 גרם חלבון ו -40 גרם שומן כל אחת. , מתכון זה מכסה 29% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן, ללא חלב, פליאולית ותזונה ראשונית . זה מושלם ליום האהבה . מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-20 דקות . 56 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. אם יש לך פלפל קאיין, אבקת שום, שמן זית ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון מצטיין של 83% . מתכונים דומים: סטייק ברזל שטוח עם רוטב יין אדום , סטייק ברזל שטוח עם רוטב קברנה וסטייק ברזל עם רוטב טנגו .

הוראות

1
מניחים לסטייקים להגיע לטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
ג'ינג'ר כבוש, צנצנת זכוכית קטנה אחת, 10 עד 12 אונקיותג'ינג'ר כבוש, צנצנת זכוכית קטנה אחת, 10 עד 12 אונקיות
2
מערבבים יחד 2 כפות שמן זית, פלפל קאיין, פלפל שחור, פפריקה טחונה, מלח, אבקת חרדל ואבקת שום בקערה קטנה כדי ליצור עיסה.
מרכיבים שתצטרך
פלפל קאייןפלפל קאיין
1 כף פפריקה מעושנת (פימנטון)1 כף פפריקה מעושנת (פימנטון)
אבקת חרדלאבקת חרדל
1/2 כוס אפונה מבושלת או ירק1/2 כוס אפונה מבושלת או ירק
סטייקים עם עצם כתף חזיר, בערך 3 פאונדסטייקים עם עצם כתף חזיר, בערך 3 פאונד
30 אונקיות ריקוטה מחלב מלא30 אונקיות ריקוטה מחלב מלא
צנצנת פרוסות ג'ינג'ר כבוש, סחוטותצנצנת פרוסות ג'ינג'ר כבוש, סחוטות
ציוד שתשתמש בו
טונה בהירה במים, מנוקזת ומתקלפתטונה בהירה במים, מנוקזת ומתקלפת
3
דוקרים את כל הסטייקים עם מזלג ומשפשפים אותם היטב במשחת התבלינים, תוך כדי עבודה של השפשוף לתוך הבשר.
מרכיבים שתצטרך
לשפשף תיבול יבשלשפשף תיבול יבש
ג'ינג'ר כבוש, צנצנת זכוכית קטנה אחת, 10 עד 12 אונקיותג'ינג'ר כבוש, צנצנת זכוכית קטנה אחת, 10 עד 12 אונקיות
ג'ינג'ר כבוש, 1 צנצנת זכוכית קטנהג'ינג'ר כבוש, 1 צנצנת זכוכית קטנה
4
מחממים מחבת גדולה וכבדה על אש גבוהה ומוסיפים את 3 כפות שמן הזית הנותרות.
מרכיבים שתצטרך
30 אונקיות ריקוטה מחלב מלא30 אונקיות ריקוטה מחלב מלא
ציוד שתשתמש בו
חלב מלא (רצוי ללא הורמונים ואנטיביוטיקה)חלב מלא (רצוי ללא הורמונים ואנטיביוטיקה)
5
מחממים שמן עד שהוא רק מתחיל לעשן וצורבים במהירות את הסטייקים עד שהחלק החיצוני משחים אבל המרכז עדיין אדום כדם ורק התחמם, 2-3 דקות לכל צד. מדחום לקריאה מיידית המוכנס למרכז צריך לקרוא 115 מעלות F (46 מעלות צלזיוס).
מרכיבים שתצטרך
ג'ינג'ר כבוש, צנצנת זכוכית קטנה אחת, 10 עד 12 אונקיותג'ינג'ר כבוש, צנצנת זכוכית קטנה אחת, 10 עד 12 אונקיות
1/4 קילו סלמי קשה פרוס דק, חתוך לרצועות בגודל 1/4 אינץ'1/4 קילו סלמי קשה פרוס דק, חתוך לרצועות בגודל 1/4 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
מדחום מטבחמדחום מטבח
6
מוציאים את הסטייקים מהמחבת בעזרת מלקחיים.
מרכיבים שתצטרך
ג'ינג'ר כבוש, צנצנת זכוכית קטנה אחת, 10 עד 12 אונקיותג'ינג'ר כבוש, צנצנת זכוכית קטנה אחת, 10 עד 12 אונקיות
ציוד שתשתמש בו
חלב מלא (רצוי ללא הורמונים ואנטיביוטיקה)חלב מלא (רצוי ללא הורמונים ואנטיביוטיקה)
תְרֵיסַרתְרֵיסַר
7
יוצקים את היין האדום היבש למחבת, ומביאים לרתיחה תוך כדי גירוד של פיסות האוכל השחומות מתחתית המחבת בכף עץ. מערבבים פנימה את פטריות הפורטבלו הפרוסות, ומבשלים ומערבבים עד שהפטריות מבושלות ושחררו את הנוזל שלהן, כ-5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פטריות פורטובלופטריות פורטובלו
יין אדום יבשיין אדום יבש
12 שיטאקים, גבעולים ופרוסים12 שיטאקים, גבעולים ופרוסים
ציוד שתשתמש בו
כף עץכף עץ
חלב מלא (רצוי ללא הורמונים ואנטיביוטיקה)חלב מלא (רצוי ללא הורמונים ואנטיביוטיקה)
8
מחזירים סטייקים למחבת על גבי רוטב הפטריות-יין. מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך, כ-5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
12 שיטאקים, גבעולים ופרוסים12 שיטאקים, גבעולים ופרוסים
ג'ינג'ר כבוש, צנצנת זכוכית קטנה אחת, 10 עד 12 אונקיותג'ינג'ר כבוש, צנצנת זכוכית קטנה אחת, 10 עד 12 אונקיות
שורש ג'ינג'ר טרי, טחון או מגורר עם פומפיה ידנית או כלי מיקרו-מטוסשורש ג'ינג'ר טרי, טחון או מגורר עם פומפיה ידנית או כלי מיקרו-מטוס
ייןיין
ציוד שתשתמש בו
חלב מלא (רצוי ללא הורמונים ואנטיביוטיקה)חלב מלא (רצוי ללא הורמונים ואנטיביוטיקה)
9
הוציאו את הסטייקים לצלחת ההגשה ויוצקים רוטב פטריות על הסטייקים להגשה.
מרכיבים שתצטרך
12 שיטאקים, גבעולים ופרוסים12 שיטאקים, גבעולים ופרוסים
ג'ינג'ר כבוש, צנצנת זכוכית קטנה אחת, 10 עד 12 אונקיותג'ינג'ר כבוש, צנצנת זכוכית קטנה אחת, 10 עד 12 אונקיות
שורש ג'ינג'ר טרי, טחון או מגורר עם פומפיה ידנית או כלי מיקרו-מטוסשורש ג'ינג'ר טרי, טחון או מגורר עם פומפיה ידנית או כלי מיקרו-מטוס

יין מומלץ: פינו נואר, מרלו, קברנה סוביניון

סטייק ברזל שטוח בתפריט? נסה להתאים עם פינו נואר, מרלו וקברנה סוביניון. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים יותר משתלבים עם אדומים קלים או בינוניים, כמו פינו נואר או מרלו, בעוד שסטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כמו קברנה סוביניון. Bollinger Brut Special Cuvee עם דירוג 4.2 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 60 דולר לבקבוק.
בולינגר ברוט ספיישל קיווי
בולינגר ברוט ספיישל קיווי
צבע זהוב, ייחודי לזני ענבים שחורים. בועות עדינות מאוד. באף יש לו מורכבות ארומטית יפה, פרי בשל וניחוחות מתובלים, עם רמזים לתפוחים קלויים, לפתן תפוחים ואפרסקים. בחיך, יש שילוב עדין של מבנה, אורך וחיות. הבועות הן כמו קטיפה. טעמים של אגסים, בריוש וניחוחות חריפים, תווים של אגוזי מלך טריים. שילוב עם כל הדגים, במיוחד סושי וסשימי, רכיכות כמו שרימפס, סרטנים, סרטנים ולובסטר בגריל, עופות ובשר לבן, קשיו, פרמזן או פרושוטו.