מתכון שוקולד מוס שוקולד הונגרי ברים עוגה יכול לספק השתוקקות מזרח אירופה שלך בסביבה 5 שעות. מתאים ל-30 מנות. מנה אחת מכילה 163 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 11 גרם שומן. אם יש לך סוכר, שוקולד מריר איכותי, וניל, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. זה עובד היטב כמו קינוח ידידותי תקציב מאוד עבור יום ולנטין. נסו ברים מוס שוקולד Decadent, ברי מוס שוקולד לבן, ו בר מוס שוקולד שמימי (מתכונים דומים).
הוראות
1
Preheat oven to 177° and butter 2 (15- by 10- by 1-inch) baking pans. Line bottom and sides of each pan with a large sheet of wax paper and butter paper. Dust pans with flour, knocking out excess.
מרכיבים שתצטרך
2 זיתים ממולאים בפימיינטו
לוראן מטבח מקצועי®
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
חבילה אחת, מינימום 40 ספירה, שיפודי במבוק 8 אינץ'
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
2
Melt chocolate in a double boiler or a small metal bowl set over a small saucepan of barely simmering water, stirring occasionally.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לב
1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
6 1/2 אונקיות שוקולד לא ממותק, קצוץ דק
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
3
Remove from heat. Beat together butter and 1/2 cup sugar in a large bowl with an electric mixer until light and fluffy and beat in yolks, 1 at a time, beating well after each addition. Beat in chocolate. Sift in flour, cocoa, and salt and beat on low speed until combined well.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לב
2 זיתים ממולאים בפימיינטו
1 כף צבע מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית מאפיית קטיפה אדומה) או לפי הרצוי
לוראן מטבח מקצועי®
ליקוריץ צהוב וירוק
זנים של פטריות
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
4
Beat egg whites with cream of tartar in another bowl with clean beaters until they hold soft peaks, then add remaining 1/4 cup sugar, beating until whites just hold stiff peaks. Stir one fourth of whites into batter to lighten and fold in remaining whites gently but thoroughly.
מרכיבים שתצטרך
קרם טרטר
תוספת מוקצפת ותותים טריים פרוסים, לא חובה
ליקוריץ צהוב וירוק
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
5
Divide batter between pans (about 2 1/4 cups per pan) and carefully spread evenly. (
מרכיבים שתצטרך
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
6
Layers will be thin.)
7
Bake in upper and lower thirds of oven, switching position of pans halfway through baking, until cake is set and firm to touch, 14 to 18 minutes total. Cool layers in pans on racks 10 minutes before inverting racks over pans and flipping layers onto them.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
8
Remove wax paper carefully and discard.
ציוד שתשתמש בו
חבילה אחת, מינימום 40 ספירה, שיפודי במבוק 8 אינץ'
9
Spread jam evenly over 1 warm layer and cool layers completely.
מרכיבים שתצטרך
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ריבה
10
Transfer jam-coated layer to a baking sheet or tray lined with a sheet of parchment or wax paper.
מרכיבים שתצטרך
ריבה
ציוד שתשתמש בו
ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®
חבילה אחת, מינימום 40 ספירה, שיפודי במבוק 8 אינץ'
1
Bring cream just to a boil and slowly pour over chocolate in a bowl. Stir until smooth and pour over plain cake layer, spreading to coat top evenly.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לב
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
2
Let stand in a cool place until set, about 1 hour.
1
Bring cream just to a boil and slowly pour over chocolate in a large metal bowl. Stir until smooth and set bowl in an ice bath. Stir occasionally until cold.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לב
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
ג'לטין בטעם תותים של מותג Jell-o
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
2
Remove from ice bath and beat with an electric mixer until mousse just holds soft peaks. (If mousse becomes grainy, melt over a saucepan of barely simmering water and repeat chilling and whipping.) Quickly spread evenly over jam layer (mousse will stiffen as it stands) and chill while making whipped-cream filling.
מרכיבים שתצטרך
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
1 כפית מלח היקורי מעושן
ג'לטין בטעם תותים של מותג Jell-o
ריבה
ציוד שתשתמש בו
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
1
Sprinkle gelatin over water in a small metal bowl and let soften 1 minute. Put bowl over a small saucepan of boiling water and heat, stirring occasionally, until gelatin is dissolved.
מרכיבים שתצטרך
חבילות כל אחת) ג'לטין פטל או תות
1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
2
Remove pan from heat but keep bowl on pan.
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
3
Beat cream, confectioners sugar, and vanilla with an electric mixer until it holds a soft shape and beat in warm gelatin mixture. Continue beating until cream just holds stiff peaks, then spread evenly over top of mousse-coated layer.
מרכיבים שתצטרך
ל-2 קיווי בינוניים, קלופים ופרוסים
חבילות כל אחת) ג'לטין פטל או תות
דבש הדרים
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
ציוד שתשתמש בו
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
1
Cut glazed layer lengthwise into thirds and crosswise into tenths and reassemble bars on top of cream filling. Chill cake, uncovered, until glaze is firm, about 1 hour, then cover with plastic wrap and chill until ready to serve. Just before serving, cut cake with a large knife, wiping it off with a hot damp cloth between cuts.
מרכיבים שתצטרך
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
רוטב שומשום יפני מוכן
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
ציוד שתשתמש בו
כגון גבינות לטאקו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
1
Cake can be kept, covered and chilled, up to 3 days.