ניתן להכין את המתכון צלי פריים מיושן יבש תוך כ-243 שעות ו-20 דקות . תמורת $3.54 למנה , אתה מקבל מנה עיקרית שמספיקה ל 6 מנות. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ -16 גרם חלבון , 15 גרם שומן , ובסך הכל 288 קלוריות . כמה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-57 יאמרו שהוא הגיע למקום. יום האהבה יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. גשו לסופר וקנו בד גבינה, מלח כשר, נטיפי מחבת מהצלי ועוד מספר מצרכים להכנתם היום. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון מעולה של 90% . צלי פריים מיושן יבש , צלי פריים מיושן יבש וצלי צלעות מיושן יבש עם מרווה ג'וס דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
1
מוציאים את הצלי מהאריזה, שוטפים היטב. לייבש לחלוטין, לעטוף ב-3 שכבות בד גבינה.
מרכיבים שתצטרך
סוכריות אוויר
ציוד שתשתמש בו
2 כפיות מלח כשר מחולק ועוד לזילוף
2
מניחים על רשת על תבנית בגב המקרר, הצד השומן כלפי מעלה. לאחר 24 שעות, הסר, פתח את העטיפה, השלך בד גבינה ועטוף בחתיכה טרייה.
מרכיבים שתצטרך
סוכריות אוויר
ציוד שתשתמש בו
2 כפיות מלח כשר מחולק ועוד לזילוף
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
3
מניחים בחזרה במקרר למשך 6 עד 9 ימים ללא הפרעה.
4
מוציאים את הצלי מהמקרר.
5
מסירים את בד הגבינה, חותכים את השומן וקוצצים את הקצוות וכל חלקי הצלי שצבעם לא גוון.
ציוד שתשתמש בו
2 כפיות מלח כשר מחולק ועוד לזילוף
6
מחממים תנור ל-500 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
7
מניחים את הצלי על רשת בתבנית צלייה גדולה וכבדה.
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
8
ציוד מיוחד: מקום בחלק האחורי של המקרר עד 10 ימים.
1
בקערה בינונית מערבבים תבלינים ומערבבים היטב. הקפידו לכתוש היטב את התבלינים הגדולים יותר לשפשוף אחיד. (ניתן להשתמש במכתש ועלי או בקצה עץ גדול של פטיש דופק בקערה שאינה מזכוכית.) לשפשף צלי עם שמן זית, ולאחר מכן לשפשף בתיבול.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
בגט לחם צרפתי, פרוס וקלוי
צ'יפס קינמון וייטנאמי
ציוד שתשתמש בו
מרגמה ועלי
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
2
תנו לנוח 20 עד 30 דקות.
3
מכינים ירקות, מכינים מצע בתבנית הצלייה עם הירקות ויוצקים פנימה את המים. הקפידו לבדוק מדי פעם את מפלס הנוזלים במחבת והוסיפו מים נוספים במידת הצורך. (תצטרכו את הנוזל הזה כדי להכין את ה-au jus.)
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
Au Jus
1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
4
מניחים צלי על הירקות ומכניסים לתנור חם. צולים ב-450 מעלות פרנהייט במשך 40 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
5
לאחר 40 דקות, הפחיתו את החום ל-275 מעלות צלזיוס והמשיכו לצלות במשך כשעתיים, או עד שהטמפרטורה הפנימית (התרחק מהעצם תוך בדיקת הטמפרטורה) מגיעה ל-135 מעלות.
מרכיבים שתצטרך
2 בצל ירוק טחון
6
מוציאים מהתנור, מוציאים מתבנית הצלייה, אוהלים בצורה רופפת ומניחים לנוח 15 דקות תוך כדי הכנת ה-au jus.
מרכיבים שתצטרך
Au Jus
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
1
מסננים טפטופים מהצלייה, מסננים שומן מהטפטופים.
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
2
מניחים מחבת צלייה על 2 מבערים, מחממים על בינוני גבוה ומוסיפים טפטופים, מערבבים עד לזיגוג, מוסיפים פנימה יין וציר, מצמצמים ב-1/3, כ-5 דקות ברתיחה קבועה, מערבבים מדי פעם. מכבים את האש, מוסיפים חמאה. מתבלים, לפי הטעם, במלח ופלפל. מסננים פעם נוספת לתוך כלי הגשה.
פריים ריב עובד ממש טוב עם פינו נואר, מרלו וקברנה סוביניון. בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, נתחי בקר רזים יותר משתלבים עם אדומים קלים או בינוניים, כמו פינו נואר או מרלו, בעוד שנתחים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כמו קברנה סוביניון. אתה יכול לנסות את Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. הסוקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 4.3 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ-34 דולר לבקבוק.
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 הוא מחווה ללידתה של פרנסיקורטה ב-1961 - השנה שבה ייצר ברלוצ'י את היין המבעבע הראשון בשיטה הקלאסית הזו. הנוצץ המהנה והתוסס הזה מציע פרי הדר וסיומת פריכה ונקייה. תערובת: 85% שרדונה, 15% פינו נירו*התווית ל-Franciacorta '61 Extra Brut נמצאת בתהליך של שינוי. ייתכן שתקבל אחת משתי התוויות הללו המופיעות למעלה. לא ניתן לבקש תוויות ספציפיות.