כשמכינים אוכל בטיגון עמוק, בין אם זה טבעות בצל, דגים או אפילו עוף, מומלץ לצפות אותו בבלילה. הבלילה שומרת על לחות המזון ויוצרת ציפוי חיצוני פריך וזהוב. כדי לקבל בלילה בהירה ופריכה צריך להשתמש באבקת אפייה, סודה, או בירה.
טריק נוסף למתכון נהדר של בלילה הוא שימוש בקמח עוגה, המכיל פחות גלוטן וכך מייצר ציפוי קל יותר מקמח רגיל. לקבלת התוצאות הטובות ביותר, יש לצפות את הפריט בקמח לפני הטבילה בבלילה. כך הבלילה תדבק בצורה טובה יותר.
מי יכול לעמוד בפני נשנושים מטוגנים ופריכים? אפשר להכין ירקות או בשר, גרסה טבעונית עם טופו ואפילו ללא גלוטן. אז חממו את השמן והתכוננו לשחיתות נהדרת!