מונח נפוץ אחד בשימוש הוא 'אכילה נוחה', שמתאר באופן כללי מזון המאפשר לנו להירגע כאשר חילוף החומרים שלנו מאט, ואנחנו בתורם מרגישים רגועים יותר.
מבחינה מדעית, למעשה, דגים שומניים עשירים באומגה 3, כמו סלמון ומקרל, יכולים לסייע בהפחתת החרדה. מחקרים אחרים מצביעים על כך שעלינו לאכול ביצים ובפרט חלמונים שעשירים בויטמין D, שיכולים גם להעלות את מצב הרוח שלנו.
הרעיון המרכזי, עם זאת, הוא לאכול מזונות לא מעובדים שיפחיתו את רמות הקורטיזול ובכך יפחיתו את הדלקת בגופכם. המאכלים הבאים הוצעו לעזור בדרך זו: בננות, אבוקדו, שוקולד מריר, ברוקולי, תרד וזרעי דלעת.
אם אתה מרגיש צורך להירגע, אז חקור את המתכונים בדף זה ובטוח תמצא רבים שמושכים אותם.