איך להכין עוגת יום הולדת מושלמת

אמנם אפשר פשוט לקנות עוגת יום הולדת, אבל להכין אחת בעצמכם זה הרבה יותר מספק. חוץ מזה, עוגת ספוג חגיגית היא ממש קלה להכנה. פשוט עקבו אחר המתכון כאן, ואנחנו בטוחים שתצליחו לשמח את כל האורחים במסיבה.

רכיבים

עוגה:

  • 1 כוס חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר
  • 1/3 כוס שמן צמחי
  • 1-3/4 כוסות סוכר
  • 3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 3 חלבוני ביצה גדולים, בטמפרטורת החדר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 כוסות קמח עוגה
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כוס סוכריות מזרה קונפטי (צבעוניות)

קרם חמאה וציפוי שוקולד:

  • 230 גרם שוקולד צ'יפס מריר
  • 1/4 כוס שמנת להקצפה
  • 2 כוסות חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 5 כוסות אבקת סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 קורט מלח

הוראות

שלב 1: בלילת העוגה

מקציפים יחד את החמאה, השמן והסוכר בטמפרטורת החדר כשש דקות עד לקבלת תערובת קלה ואוורירית. מוסיפים את הביצים השלמות ואחריהן את החלבונים בזה אחר זה ומקציפים את התערובת היטב לאחר כל אחת. ההקצפה המתמשכת מבטיחה שהתערובת תהיה מלאה באוויר, מה שיהפוך אותה לקלילה ונימוחה יותר.

השלב הבא הוא הוספת הווניל. חשוב לוודא שימוש בווניל באיכות טובה מכיוון שהוא משפר את הטעם.

טורפים את החומרים היבשים – קמח, אבקת אפייה ומלח, בקערה נפרדת. חשוב להשתמש בקמח עוגה אם רוצים לקבל מרקם אוורירי.

לאחר מכן מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים יחד עם החמאה. אם אין לכם חמאה, ניתן להשתמש בשמנת חמוצה.

לסיום, החלק הטוב ביותר: מקפלים פנימה את הסוכריות.

שלב 2: מכינים את התבניות ואופים

להכנת התבניות, משמנים שלוש תבניות עוגה עגולות בגודל 20 ס"מ ומרפדים אותן בנייר אפייה. אם אינכם בטוחים כיצד לעשות, קל למצוא הוראות באינטרנט.

מחלקים את הבלילה שווה בשווה בין שלוש התבניות. הכי קל ומדויק לעשות את זה עם משקל מטבח. אפשר גם להשתמש בכוסות מדידה או פשוט לפי העין.

אופים את העוגות במשך 20 עד 25 דקות ב- 180 מעלות. אפשר לדעת אם הן מוכנות על ידי הכנסת קיסם – אם הוא יוצא נקי, זה הזמן להוציא את העוגות. לאחר מכן מומלץ להניח להן להתקרר בתבניות במשך 10 דקות לפני שמוציאים אותן (על ידי הנחה הפוכות על רשת), ולאחר מכן להניח להן להתקרר לחלוטין.

שלב 3: קרם חמאה שוקולד

עוגת יום הולדת אינה שלמה בלי קרם שוקולד טעים וקל להכנה.

משלבים את השוקולד צ'יפס והשמנת בקערה המתאימה למיקרוגל. מחמים במיקרוגל במרווחים של 30 שניות, תוך ערבוב עדין בין כל חימום. ממשיכים בתהליך זה עד שהתערובת נמסה ואחידה. מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.

בקערה נפרדת, מקציפים את החמאה (בטמפרטורת החדר) עד שהיא בהירה וקרמית. לאחר מכן, מוסיפים באיטיות את אבקת הסוכר, הווניל, המלח ותערובת השוקולד. ממשיכים להקציף כחמש דקות, עד שהתערובת בהירה ואוורירית.

שלב 4: ציפוי

כל מה שנותר לעשות הוא להרכיב את העוגה. מתחילים בהנחת כמות קטנה מהציפוי על צלחת העוגה כדי להחזיק את שכבת הבסיס במקומה.

לאחר מכן, מורחים את הציפוי בין השכבות. קצת מורכב לחלק בדיוק את הכמות בין השכבות, אבל בערך כוס אחת לשכבה היא המידה הרצויה. אפשר למדוד גם את הגובה אם רוצים להבטיח שהשכבות ייראו שוות גם לאחר שהעוגה נחתכה לפרוסות.

לאחר שסידרתם את חלקי העוגה עם הקרם, אפשר למרוח שכבה דקה של ציפוי גם על החלק החיצוני של העוגה. כך נשמרת הצורה ויש בסיס עליו אפשר לפזר עוד סוכריות וליצור קישוטים מקרם. לאחר הציפוי, יש להכניס את העוגה למקרר למשך כ-30 דקות או למקפיא ל-10 דקות.

כדי למרוח את הציפוי יש צורך במרית מריחה מיוחדת כדי להחליק את הציפוי בצדדים ובחלק העליון של העוגה. אין צורך להתאמץ יותר מדי בניסיון לגרום לעוגה להיראות מושלמת, הפגמים הם שגורמים לה להיות מפתה יותר.

לאחר שסיימתם לצפות את העוגה, אפשר להוסיף עוד מעט סוכריות מעל. כל מה שנותר לעשות הוא לתקוע את הנרות, לשיר ולאכול. אם אתם לא מתכוונים לאכול את העוגה מיד, אפשר לשים אותה במקרר עד כ-30 דקות לפני השימוש. לחיתוך קל יותר אפשר לטבול סכין במים חמים ולנגב. כך הסכין תעבור בצורה נקייה דרך כל השכבות והציפוי.

אלטרנטיבות

ניתן להתאים את המתכון הזה בקלות. לדוגמה, אם אתם לא בעניין של עוגת שכבות, אפשר פשוט להשתמש באותו מתכון ולאפות את העוגה בתבנית 20X30. האפייה דורשת קצת יותר זמן (בערך 30 דקות ב- 180 מעלות) אבל זה חוסך זמן עבודה.

אפשר אפילו להפוך את המתכון לקאפקייקס. פשוט מניחים את הבלילה בתבניות מאפינס מרופדות. אין למלא אותם יותר מדי, מספיק כשלושה רבעים, ואופים אותן למשך 20 דקות ב- 180 מעלות.