לזניה מצית נמשכת כשעה ו-45 דקות מההתחלה ועד הסוף. תמורת 2.36$ למנה מקבלים מנה עיקרית שמגישה 8. מנה אחת מכילה 233 קלוריות, 26 גרם חלבון ו-5 גרם שומן. אם יש לכם בצל, בזיליקום, אורגנו ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זהו מתכון ידידותי לתקציב לחובבי אוכל ים תיכוני. למתכון הזה של Allrecipes יש 1 מעריצים. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 69%, וזה די טוב. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם לזניה נקניקיות איטלקית (קלה יותר), בריא וטעים: לזניה תרד קלה, ו- Healthy & Delicious: לזניה תרד קלה.
הוראות
1
מחממים תנור ל-400 מעלות צלזיוס (200 מעלות צלזיוס).
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
2
מערבבים את התרד, הגבינה והביצה בקערה גדולה.
מרכיבים שתצטרך
קרקרים מחיטה מלאה
קרוטונים סלט בצל ושום, כתושים
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
3
מניחים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה ומצפים בתרסיס בישול טפלון. מבשלים את הבצל, השום, הפטריות והגזר עד שהבצל רך, כ-5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
חבילה אחת (1/4 אונקיות) תערובת פודינג שוקולד אינסטנט ללא סוכר
טבעות פלפל אדום מתוק מתוק
1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
1 תפוז, גרידה
20 פרוסות זוקיני דקות
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
4
מוסיפים את תרנגול ההודו הטחון, ומערבבים עד שהוא מוכן, כ-5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
הודו טחון
5
יוצקים את רוטב הפסטה והמים למחבת. מתבלים ברוזמרין, אורגנו ובזיליקום. מבשלים את הרוטב במשך 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
רוטב פסטה
צווארי עוף
פחיות) מרק עוף דל נתרן
1 בצל אדום, קוביות קטנות
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
6
מרססים תבנית אפייה בגודל 9x13 עם ספריי בישול נון-סטיק.
מרכיבים שתצטרך
חבילה אחת (1/4 אונקיות) תערובת פודינג שוקולד אינסטנט ללא סוכר
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
7
מורחים 1/3 מהרוטב בתחתית התבנית, ומעליהם 3 אטריות. כף תוספת של 1/3 מהרוטב על האטריות; מעל את תערובת התרד.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה
קרוטונים סלט בצל ושום, כתושים
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
8
מפזרים 1/2 מגבינת המוצרלה. למעלה עם 3 האטריות הנותרות ואת שאר הרוטב.
מרכיבים שתצטרך
תפוח אדמה נא מגורר
1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
9
יוצקים את מיץ הירקות באופן שווה על הלזניה, ומעליהם את המוצרלה שנותרה. מכסים את הכלי בנייר כסף.
מרכיבים שתצטרך
מיץ ירקות
תפוח אדמה נא מגורר
ציוד שתשתמש בו
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
10
אופים בתנור שחומם מראש במשך 45 דקות.
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
11
מסירים את נייר הכסף ואופים 10 דקות נוספות.
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
12
מוציאים מהתנור ונותנים ללזניה לנוח 10 עד 15 דקות לפני ההגשה.
לזניה עובדת ממש טוב עם קיאנטי, מונטפולצ'יאנו וסנג'ובזה. לזניה משתלבת היטב עם יין אדום בעל גוף בינוני עם חומציות גבוהה יותר. סנג'ובזה, מונטפולצ'יאנו וקיאנטי מתאימים כולם. יין אחד שתוכלו לנסות הוא Bollinger Brut Special Cuvee. יש לו 4.2 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-60 דולר.
בולינגר ברוט ספיישל קיווי
צבע זהוב, ייחודי לזני ענבים שחורים. בועות עדינות מאוד. באף יש לו מורכבות ארומטית יפה, פרי בשל וניחוחות מתובלים, עם רמזים לתפוחים קלויים, לפתן תפוחים ואפרסקים. בחיך, יש שילוב עדין של מבנה, אורך וחיות. הבועות הן כמו קטיפה. טעמים של אגסים, בריוש וניחוחות חריפים, תווים של אגוז טרי. שילוב עם כל הדגים, במיוחד סושי וסשימי, רכיכות כמו שרימפס, סרטנים, סרטנים ולובסטר בגריל, עופות ובשר לבן, קשיו, פרמזן או פרושוטו.