אפיה היא אחד האלמנטים החשובים והבסיסיים ביותר באמנויות הכנת המזון. לחם הוא שם נרדף למזון ברוב התרבויות וכמעט שאין מקום בעולם שבו לא אופים בצורה זו או אחרת. האפיה יכולה לקרב אנשים ומשפחות, בין אם בהכנת פיצה בזוג או באפיית עוגה עם הילדים שתמיד שמחים ללקק את המרית או המקציף. התהליך עשוי להסתיים במטבח מלוכלך מאד, אבל גם בהמון קרבה ותחושה שהעברתם יחד זמן איכות. דברי מאפה הם האוכל המנחם האולטימטיבי, ואין מי שיישאר אדיש לריח של מאפה מהביל שזה עתה יצא מהתנור. המגוון הוא רחב מאד – מלחם בסיסי לארוחת הבוקר ועד מקלות גבינה לערב חגיגי, ומעוגה פשוטה אבל תמיד מוצלחת ועד ללחמניות צרפתיות שיעשו רושם רציני על האורחים. שימו עליכם סינר ותתחילו ללוש!