איך לבשל בקר וסטייק

בישול בשר בקר וסטייק יכול להיות מאיים עבור בשלנים ביתיים רבים, אבל עם הטכניקות הנכונות והמתכונים הפשוטים, זה יכול להיות קל להפתיע להשיג בשר בקר מבושל, רך ועסיסי בצורה מושלמת בכל פעם. אחד הדברים החשובים ביותר שיש לזכור בעת בישול בשר בקר הוא להביא אותו לטמפרטורת החדר לפני הבישול. זה עוזר לבשר להתבשל בצורה אחידה יותר ומפחית את הסיכון שהוא יתקשה ויבש. שנית, השתמש במחבת חמה. מחבת חמה תחרוך את הבשר ותעניק לו קרום יפה. שלישית, אל תבשל את הבשר יתר על המידה. בשר מבושל יתר על המידה יכול להיות קשה ויבש. רביעית, נותנים לבשר לנוח לאחר הבישול. זה יאפשר למיצים להתפזר מחדש בכל הבשר, ולהפוך אותו לטעים יותר ועסיסי יותר. גורם מפתח נוסף בבשר בקר וסטייק מבושלים בצורה מושלמת הוא בחירת הנתח הנכון. נתחים רכים, כגון פילה מיניון או ריבייה, הם אידיאליים לשיטות בישול מהירות כמו צלייה או טיגון במחבת. נתחים לבביים יותר, כגון צ'אק או חזה, הם הטובים ביותר עבור שיטות בישול איטיות כמו בישול או תבשיל.

הסוד לבישול בשר בקר רך ועסיסי

ברגע שיש לך את נתח הבקר שלך, הגיע הזמן להתחיל לבשל. הנה כמה מתכוני בקר קלים שבטוח ירשימו:

סטייק בגריל:

לארוחת ערב סטייק קלאסית, הפעילו את הגריל ובשלו את הסטייק שלכם לשלמות. מתבלים את הסטייק במלח, פלפל ושום, ומניחים לו להגיע לטמפרטורת החדר לפני הצלייה. מבשלים את הסטייק במשך 4 עד 5 דקות מכל צד, תלוי ברמת העשייה הרצויה.

בשר מוקפץ:

לארוחת ערב מהירה וקלה בלילה, נסה מוקפץ בקר. חותכים את הבקר לפרוסות דקות ומקפיצים אותו עם הירקות והרוטב האהובים עליכם. מגישים את המוקפץ על אורז או אטריות לארוחה משביעה.

טאקו בקר:

טאקו הם דרך רב-תכליתית וטעימה ליהנות מבשר בקר. מתבלים בשר בקר טחון באבקת צ'ילי, כמון ושום ומבשלים אותו עד להשחמה. הגישו את הבקר בקונכיות טאקו חמות ומעליו את התוספות האהובות עליכם, כגון גבינה מגוררת, סלסה ואבוקדו.

ביף סטרוגנוף:

המנה הרוסית הקלאסית הזו היא דרך מנחמת וטעימה ליהנות מבשר בקר. מבשלים בשר בקר פרוס ברוטב עשוי בצל, פטריות ושמנת חמוצה, ומגישים אותו על אטריות ביצים.

שיפודי בקר וירקות:

משפדים נתחי בקר וירקות בגודל נגיס, כגון פלפלים ובצל, וצולים עד שהבשר מבושל לרמת העשייה הרצויה. מגישים את השיפודים עם תוספת של אורז או תפוחי אדמה לארוחה שלמה.

התוספות הטובות ביותר להגשה עם בקר וסטייק

כשזה מגיע לתוספות שמשתלבות היטב עם בקר וסטייק, האפשרויות הן כמעט אינסופיות. בהתאם לפרופיל הטעמים שאתה הולך עליו, חלק מהאפשרויות האהובות עלינו כוללות תפוחי אדמה צלויים, אותם ניתן לתבל במגוון עשבי תיבול ותבלינים לתוספת טעם; ירקות מוקפצים, המספקים ניגוד טעים לעושר הסטייק; או סלט פשוט, שיכול לספק רעננות נחוצה לארוחה. לא משנה מה תבחר, הקפד להשלים את הטעמים של המנה העיקרית שלך. אתה יכול לבחור משהו דומה בטעם, או משהו שמספק ניגוד בפרופיל הטעם. לדוגמה, אם אתם מגישים סטייק מתובל בשום ורוזמרין, תוכלו לבחור לשלב אותו לצד של תפוחי אדמה צלויים מתובלים באותם עשבי תיבול. לחלופין, אם אתה רוצה ליצור ניגוד, אתה יכול להגיש תוספת של ירקות מאודים כדי לאזן את עושר הסטייק. לא משנה מה תבחר, הקפד לבחור תוספת שתשפר את הטעמים של המנה העיקרית שלך.

סיכום:

על ידי ביצוע המתכונים הפשוטים הללו, תוכל לבשל בשר בקר וסטייק עדין, עסיסי ומלא טעם. בין אם אתם צולים, מטגנים במחבת או מבשלים לאט, מתכוני בשר בקר קלים אלה בטוח יהפכו למרכיב עיקרי במטבח שלכם. אז בפעם הבאה שאתם במצב רוח לארוחה טעימה ומשביעה, נסו את אחד מהמתכונים הללו ותראו כמה קל לבשל בשר בקר וסטייק מבושלים בצורה מושלמת.