קושיבינוני
מוכן ב35 דק.
מנות4
ציון בריאות22
מטבחיםאמריקאי
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

סטייק פריטס

סטייק פריטס
תשכחו לצאת לאכול או להזמין טייק אאוט בכל פעם שאתם חושקים באוכל אמריקאי. נסו להכין סטייק פריטס בבית. מנה אחת מכילה 795 קלוריות , 50 גרם חלבון ו -47 גרם שומן . תמורת 6.24$ למנה תקבלו תוספת שמגישה 4. מתכון זה מ- Foodnetwork דורש סטייקים חדשים, יין, מלח ושמן זית. 3 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 35 דקות . זה מושלם ליום האהבה . בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 67% . מתכונים דומים: סטייק פריטס , סטייק פריט אסיאתי וסטייק au poivre and frites .

הוראות

1
מחממים שמן בגודל 1 1/2 עד 2 אינץ' במחבת עמוקה על אש בינונית ל-325 מעלות צלזיוס.
מרכיבים שתצטרך
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
2
חותכים תפוחי אדמה לפרוסות דקות לאורך.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
3
חותכים כל פרוסה לרצועות חוט דקים.
4
מניחים תפוחי אדמה חתוכים על נייר סופג.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
ציוד שתשתמש בו
ל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דקל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דק
5
מניחים 2 חופנים נדיבים של תפוחי אדמה בכל פעם לתוך שמן חם, ב-2 קבוצות. מבשלים את תפוחי האדמה 2 דקות ומעבירים לצלחת מרופדת במגבת. מעלים את החום לבינוני גבוה עד 375 מעלות F. אפשר לשמן לעלות לטמפרטורה גבוהה יותר, 3 עד 5 דקות. מחזירים את תפוחי האדמה לשמן ב-2 קבוצות כדי לפריכות אותם, מבשלים אותם לצבע חום זהוב עמוק, עוד 2 עד 3 דקות לכל אצווה.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
6
הסר את תפוחי האדמה מהשמן למגבות נקיות לניקוז. מתבלים במלח דק ומגישים.
מרכיבים שתצטרך
מלח משובחמלח משובח
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
7
לסטייקים, מחממים מחבת טפלון גדולה על אש גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
8
מוסיפים מעט שמן למחבת, סיבוב אחד. מתבלים סטייקים במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
9
מניחים סטייקים במחבת וצורבים 2 דקות מכל צד. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים סטייקים 6 דקות יותר עבור מדיום רייר, 8 עבור בינוני עד בינוני היטב.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
10
מוציאים את הסטייקים לצלחת חמה למנוחה.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
11
מוסיפים למחבת 2 כפות חמאה ובצלי שאלוט. מבשלים בצלצלי שאלוט 2 או 3 דקות, מוסיפים קמח למחבת ומבשלים דקה יותר.
מרכיבים שתצטרך
שאלוט, מגורר או טחוןשאלוט, מגורר או טחון
6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)
לוראן מטבח מקצועי®לוראן מטבח מקצועי®
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
12
להקציף יין למחבת ולהרים את טפטופי המחבת למעלה.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
13
מוסיפים את כף החמאה האחרונה ומסירים את המחבת מהאש. כפית רוטב יין ושאלוט על הסטייקים ומגישים עם תפוחי אדמה חמים וחמים.
מרכיבים שתצטרך
מקלות תפוחי אדמהמקלות תפוחי אדמה
שאלוט, מגורר או טחוןשאלוט, מגורר או טחון
6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
6 עד 8 ביסקוויטים חמים, מפוצלים6 עד 8 ביסקוויטים חמים, מפוצלים
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)